Hemma från ridningen ;D

Nu var man hemma då ifrån ridningen i Ammarnäs. Morfar fick det i present för dom som har missat det, att rida på fjället altså. Det började med att vi samlades i Wärdshuset kl 12 och så åt vi lunch där. Sen åkte vi till Fjällhästens vandrarhem och packade i nå speciella packrullar som vi fick låna. Efter det åkte vi ner till hagen och fick varsin häst som vi skulle sköta om. Då vi hade skött om dem, sadlat och tränsat dem så satt vi upp och började skritta mot vår destination 8 km bort upp i fjällen.
Det var ganska stenigt på stigarna, så vi fick endast skritta. Vi gjorde några stopp efter vägen så att hästarna fick pusta och dricka lite. Då vi var framme så var alla jätte hungriga, vi fick nån slags renskavsgryta och god var den! Efter maten drog de flesta och fiskade, men ingen fisk ville nappa. Så besvikna och trötta gick vi tillbaka till stugan. Där spelade vi lite spel och drack varm choklad. På morgonen så var det bara att stiga upp typ halv 8 och äta frukost. Sen packade vi och stack iväg. På hemvägen var det mycket mer sprutt på hästarna. Dom travade och galopperade lite här och där. När mammas häst skulle trava upp för en liten backe så snubblade den på en sten och föll till backen, men som tur var så fick hon inte hästen över sig, utan den for på sidan.
Efter ännu en bit så började Jennys häst galloppera utan att hon var beredd, så hon hade inte speciellt mycket kontroll, men som tur var ramlade hon av då hästen saktat ner.
Jo, det var väl det mesta man kan säga om ''resan'' ;) kul vare då iaf. ♥

Jenny


Dom flesta



nepp, nu ska jag sova, slänger upp mer bilder sen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0